Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Илхан Кючюк в “Студио Actualno”: Чакъров ще утвърждава листите на ДПС, не Пеевски (ВИДЕО)

29 август 2024, 12:45 часа • 8354 прочитания

Листите на ДПС за предстоящите предсрочни парламентарни избори ще бъдат утвърждавани от Джевдет Чакъров, а не от Делян Пеевски.

Това заяви в предаването "Студио Actualno" зам.-председателят на ДПС и член на Европейския парламент, Илхан Кючюк. По думите му "ДПС с един-единствен председател, Джевдет Чакъров, и с направените корекции" от заседанието на Централното оперативно бюро в Росенец, ще внесе в Софийския градски съд всички необходими документи за промяна на ръководството на партията. "Ние взимаме политическото решение, но това политическо решение се основава на някакъв правен мир", поясни Кючюк.

Той каза, че в партията имат отговор на въпроса кой ще утвърждава листите на Движението за изборите. "Листите ще ги утвърждава Джевдет Чакъров. Така беше прието на нашето заседание. Членовете и симпатизантите на ДПС не дават роля на Делян Пеевски. Той трябва да си намери друга роля, в друга политическа партия", отбеляза Кючюк. "Ние не искаме Делян Пеевски да бъде наш съпредседател, той е укоряван в много провинения, направи грешки, не зачиташе колективните органи", каза заместник-председателят на ДПС.

Той коментира позицията на Делян Пеевски, че отстраняването му от партията е "противоуставно действие". "Няма противоуставно действие. Този разговор, който го водим, показва нашите намерения - решенията са легитимни, това са политически решения", поясни още Илхан Кючюк.

Повече гледайте във видеото.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес