Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ретрогардният Меркурий ще "радва" 3 зодии чак до края на август

21 август 2024, 21:13 часа

Ретроградният Меркурий е астрономически феномен, който често се свързва с комуникационни проблеми, забавяния и неразбирателства. За много хора, този период е предизвикателен, но за някои зодии - той може да бъде особено труден. Тази година, ретроградният Меркурий продължава до 28-ми август, но за три зодии – Рак, Дева и Козирог – ефектите му ще се усещат чак до края на месеца. В тази статия ще разгледаме как ретроградният Меркурий ще "радва" тези зодии малко повече от другите зодиакални знаци.

Рак

Раците са много емоционални, което ги прави уязвими през периоди на астрономически сътресения. Те често се влияят от околната среда и настроението на хората. Когато ретроградният Меркурий е активен, Раците могат да изпитват увеличение на стреса и объркването, което затруднява комуникацията им с близките. Негативната енергия през този период може да остави дълготрайни следи в душевното им състояние, особено когато става въпрос за взаимоотношения. Поради това, Раците трябва да бъдат особено внимателни и да се грижат за своето емоционално здраве, за да смекчат въздействието на ретроградния Меркурий.

Дева

Ретроградният Меркурий оказва особено силно влияние върху Девите, които са известни със своя стремеж за ред. През този период, комуникационните трудности могат да предизвикат хаос в планирането на задачите им, което затруднява тяхната способност да държат всичко под контрол. Непредвидените ситуации и объркването, свързани с ретроградния Меркурий, могат да направят всекидневните им дейности трудни. Девите ще трябва да отделят повече време и енергия, за да възстановят баланса в живота си и да въведат ред. Така че могат да се надяват да излязат от това негативно влияние чак през новия месец.

Козирог

Козирозите ще трябва да се подготвят за непредвидени проблеми, които ще се появят в края на ретроградния Меркурий. Емпатията и търпението ще бъдат ключови, за да се справят с комуникационните недоразумения, които могат да възникнат в средата им. Важно е да не се поддават на стреса и да удържат спокойствието си, когато се сблъскват с тези пречки. Козирозите ще научат ценни уроци за устойчивост, които ще им служат и в бъдеще.

Ретроградният Меркурий може да бъде предизвикателен период за много хора, но за Рак, Дева и Козирог - той може да бъде особено труден. Тези три зодии ще усетят влиянието на ретроградния Меркурий чак до края на август, което ще им предостави допълнителни предизвикателства. Като знаят какво да очакват и как да се справят с тези предизвикателства, те могат да преминат през този период с по-малко стрес.

Христина Христова
Христина Христова Отговорен редактор
Новините днес