Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Елена събира средства за лечението си

20 юли 2024, 09:19 часа • 26038 прочитания

Елена Симеонова е на 51 г. от гр. Русе.

Битката

Тя се обръща с молба за помощ, тъй като от 2021 г. бори битка с рака. Тогава е диагностицирана с рак на маточина шийка. Последва операция, която беше успешна. След година, обаче се оказа, че болестта не е изчезнала и жената има разсейки в белите дробове.

Химиотерапия

Последва химиотерапия в България, която обаче се оказва неуспешна и след провеждането на 6 курса, вместо подобрение Елена е с нови разсейки в черен дроб и кости.

Помощ в Турция

Така семейство й решава да потърси помощ в Турция. От март месец 2023 г. Елена се лекува в Anadolu Medical Center Johns Hopkins. Там е извършена нова нова химиотерапия, която се оказва успешна, но през септември болестта отново се завръща.

Ново лечение

Започната е лъчетерапия, после пак химиотерапия и пак, и пак. Но все нещо не достига. Има и мутация на раковите клетки, които стават резистентни и лекарствата спират да им действат. Преди няколко дни състоянието на Елена рязко се влоши. Получава кръвоизлив и е транспортирана по спешност с линейка в Турция. Оказа се, че този път пораженията са на дебелото черво, където са открити нови метастази.

Сега

В момента Елена е хоспитализирана в болницата, където докторите са успели да я  стабилизират. Ще се наложи да остане там за наблюдение и лечение, както и да се проведе нов 12 седмичен курс химиотерапия.

Средствата

Средствата, които ще са ни необходими възлизат на над 35 000 евро, които са непосилни за семейството и затова те се обръщат за помощ да им се помогне.

Повече за кампанията и как да се помогне ВИЖТЕ ТУК

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес