Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

8-годишният Михаил се нуждае от помощ за лечение

24 септември 2024, 10:39 часа • 820 прочитания

"Михаил е едва на 8 години с огромно желание за живот! Той е слънцето на мама и тати и пример за всички човеци! Сияе от доброта и чистота с малката си "огромна" душа! Михаил обича да ходи на училище и най-вече своя учител и математиката. От малък му се налага да носи очила и да посещава логопед заради затруднения с говора. Подигравките на палавите деца в училище покорява с лекота тъй като успява да зарази и зареди всеки с любов и доброта. Това е момчето, което ако види просяк на улицата винаги ще пита мама да му поднесе монета. На баби които трудно се изправят, той винаги подава ръка." Това разказват за него родителите му.

Диагнозата

През март т.г. не може да движи лявата си ръка и левия си крак. След консултация с невролог е приет в детско отделение в Плевен, за множество изследвания и ЯМР. След това Михаил е транспортиран по спешност в София в болница УМБАЛ Св. Иван Рилски и отново го подлагат на ЯМР и назначават спешна операция. Открити са няколко тумора в мозъка, както и най-коварния стволов тумор.

Операциите

На 23 март Мишо влиза за първа операция (биопсия от стволовия тумор) и същевременно биват изрязани мозъчни кости и имплантирана титаниева мрежа за декомпренсация. На 4 април се осъществи втора операция за поставяне на клапа. Още не знаем какво предстои със сигурност и колко ще стоим в болницата. Лъче и Химио терапия след зарастване на раните. За сега лекарите казват, че се отнася за генетична неврофиброматоза.

Помощ

Семейството има нужда от помощ, за да осигури необходимото лечение на детето си. Повече за кампанията и как да помогнете може да видите ТУК

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес