Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Транспортираха спешно седемгодишно дете с военен самолет "Спартан"

16 април 2020, 21:10 часа • 5985 прочитания

Военнослужещи от дежурните сили и средства на Авиобаза "Враждебна" със самолет „Спартан“ осигуриха спешна медицинска помощ на седемгодишно дете, настанено за лечение в УМБАЛ "Св. Марина" във Варна, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Тричленен екипаж с командир капитан Георги Пъшев е извършил транспортиране на екип от Военномедицинска академия по маршрут София - Варна – София вчера. Самолетът е излетял от летище София към Варна в 17.52 ч. Медицинският екип в състав професор Никола Владов, доцент Румяна Андонова и доктор Радослав Костадинов е трябвало да извърши спешна хирургическа интервенция на малкия пациент, настанен във варненската болница. Самолетът се е завърнал на летище София в 00.20 часа снощи.

Днес екипаж с командир капитан Евгений Златанов е извършил отново транспортиране със самолет "Спартан" на медицински екип от болницата във Варна, както и на детето, което е настанено за лечение в столицата. Самолетът е излетял от летище София за Варна в 14.05 ч. и в 16.38 ч. е кацнал обратно в София.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес