Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Детската хирургия в "Пирогов" насърчава четенето с инициативата "Книга на седмицата"

26 септември 2024, 16:51 часа • 357 прочитания

В Детска хирургия към УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" отбелязаха откриването на новата учебна година, като дават старт на инициативата „Книга на седмицата”, съобщиха от лечебното заведение. 

Начало се поставя с „Алиса в страната на чудесата” (Издателство Пан).

За какво става въпрос?

Начинанието има за цел да насърчи четенето сред малките, малко по-големите и откровено вдъхновените ентусиасти на книгите, каквито имаме сред нашите пациенти.

"Безспорно вярваме в полезността на четенето за развиване на критична мисъл, за придобиване на нови знания, за разширяване на кръгозора и подобряване на езиковата култура на децата. Екипът ни в Детска хирургия - Пирогов прегръща задачата докато лекува своите малки герои да споделя с тях любовта към четенето и книгите!", посочват от детската хирургия.

Те са убедени, че така пациентите ще преминат процеса на своето лечение по-леко и безпроблемно.

"С помощта на книгите искаме да разкрием пред децата чудни светове за острови и съкровища, малки и големи бели, приключения и пътешествия скрити между кориците", се посочва още в съобщението. ОЩЕ: Едва 1,4% от родителите четат редовно, а 70% избират книги за децата си според оформлението и илюстрациите

Историята на библиотеката в "Пирогов"

От лечебното заведение припомнят, че библиотеката в Детска хирургия на "Пирогов" е основана през 2017 г., а през 2022 г. са дарени над 5 000 нови книги за "Библиотека Малък герой" по повод Международния ден на детската книга. 

От болницата използват случая да благодарят на всички издателства, направили дарение. ОЩЕ: Дженифър Анистън става детска писателка (ВИДЕО)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес