Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

7 невероятни ползи от яденето на бадеми

28 май 2021, 08:24 часа
Реклама

Обикновено вкусната храна не е здравословна, но бадемите са едно от редките изключения. Те съдържат много витамини и други елементи, от които имаме нужда, за да сме здрави и красиви. Ето 7 позитивни промени, които ще се случат с вас, ако изяждате по 4 бадема всеки ден:

1. Намаляване на холестерола

Бадемите са сред петте най-ефективни храни за намаляване на "лошия" холестерол. Ако холестеролът продължава да ви е висок, увеличете броя на бадемите на 20-30 на ден. Някои от симптомите за висок холестерол са: сънливост и умора, сухота в устата, проблеми с храносмилането, тежест в стомаха, кожни проблеми, отоци по крайниците.

2. Здрава коса

Бадемите съдържат почти всички витамини и минерали, необходими за подобряване растежа и здравината на косата. Магнезият и цинкът стимулират растежа, витамин Е я заздравява, а витамините В придават блясък и плътност.

3. Предпазване от сърдечни болести

Бадемите съдържат антиоксиданти, мононенаситени мазнини, магнезий и мед, които поддържат сърцето и кръвоносните съдове. Ако искате да избегнете исхемична болест на сърцето и други сърдечни проблеми, яжте бадеми с черупките.

НАУЧЕТЕ ОСТАНАЛИТЕ ТУК!

Милена Зънзова
Милена Зънзова Отговорен редактор
Новините днес