Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Зимен интериор: Красиви стайни растения, за които да се грижите

22 ноември 2023, 21:26 часа
Реклама

Включете тези растения във вашия интериор и се насладете на зеленината и цветовете им. Не се гледат трудно, като са подходящи и за начинаещи градинари. Продължете да четете, за да разберете нашите предложения и изберете най-доброто за вашите условия.

Стайни растения за зимния интериор

Алоказия

Растението е познато още и като растение крис, черен щит, слонско ухо или африканска маска. Ще внесе елегантност и стил във вашия дом. Има големи зелени листа с големи бели ивици отгоре, а долната страна е с тъмно лилав оттенък.

Алоказия „Черно кадифе“, един от сортовете, които обикновено се продават като стайно растение. Достига до 60 см височина и ширина. За да расте добре има нужда от ярка, непряка светлина и умерено поливане, като оставите почвата да изсъхне между поливанията.

Любими цъфтящи стайни растения, които ще освежат дома ви

Антуриум

Това растение е познато още и като цвете на фламинго, дантелен лист и опашка. Листата имат форма на сърце и са много лъскави – внасят изтънченост в интериора. Със своето червено и зелено оцветяване, това стайно растение може да бъде приятно допълнение към вашата празнична украса.

Това растение ще процъфтява във вашия дом със средна до ярка индиректна светлина, стига да не спирате да поливате. Не оставяйте почвата суха. Цветето може да достигне до 50 см, ако се грижите добре за него.

Цитрусови дървета у дома: Най-добрите условия за отлични резултати

Arrowhead Vine

Цветето се нарича още растение стрела. Нюансите на листата варират от светлозелено до светло розово. Подходящо място за него е висяща кошница и може да достигне до 15 см. Поставете го на влажно място с ярка, непряка слънчева светлина.

Калатея

Калатеята е чудесно растение, което заслужава вашето внимание. Познато е още като „Молитвено растение“, защото листата им се сгъват през нощта. Предлага се в много разновидности с красиво оформени листа. По тях има шарени ивици, които могат да включват тъмно и светло зелено с нотки на червено, лилаво или бяло.

Растението не цъфти, но е вечнозелено. Предпочита влажна среда. Избягвайте пряката слънчева светлина, като им осигурите непряка светлина и не забравяйте да поддържате почвата им влажна.

Сашка Христова
Сашка Христова Отговорен редактор
Новините днес