Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Защо се слага дафинов лист в саксията с цветя?

08 октомври 2023, 13:33 часа

Отглеждането на цветя в саксии може да бъде лесно и приятно хоби, но понякога се нуждаете от някои трикове, за да гарантирате здрав и красив растеж. Един такъв хитър трик, който много домакини използват, е поставянето на дафинов лист в саксията. Но защо го правят те и какви са ползите?

Свикнали сме да използваме дафиновият лист за готвене, но не и в този случай. Той помага в отблъскването на нахалните насекоми, които обичат да превземат саксиите и често това вреди на цветята ви. Тези вредители могат да забавят растежа и да предизвикат сериозни щети.

Всяка есен поливайте градината с дафинов лист и сода

За да използвате този метод, просто счупете всеки дафинов лист на две части и ги поставете върху субстрата в саксията. Мирисът ще отблъсне насекомите и след 1-2 седмици ще забележите, че те са изчезнали.

Важно е да отбележите, че приложението на дафинов лист няма да пречи на поливането и подхранването на цветята ви. Така че, ако искате да се предпазите от неприятни насекоми и да поддържате вашите цветя здрави и красиви, опитайте този лесен и ефективен метод.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес