Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Защо опитните градинари винаги ръсят просо около чушките? Отговорът ще ви изненада!

07 юни 2022, 08:40 часа

Да, всеки градинар, който има достатъчно опит в отглеждането на чушки, не пропуска възможността в някакъв момент да поръси корените зеленчук с просо. Тези, които са начинаещи в това, едва ли имат представа за какво изобщо може да послужат няколко шепи просо.

Днес обаче ще ви споделим защо тази практика е на мода десетилетия наред. Не спирайте да четете, защото именно този метод може не само да ви спести средства и усилия, но и в края на сезона да се радвате на богата реколта от чушки.

Защо да ръсим просо около чушките?

Правило ли ви е впечатление, че почвата, където отглеждате пипер, обикновено бива засегната от нашествията на мравките. Дали имате или не обяснение за това явление, няма голямо значение. По-важно е да отреагирате навреме, ако не искате да се разочаровате от крайния продукт на вашия труд.

След такова подхранване, чушките растат като луди

Това, което ви съветват градинарите с опит, е да поръсите почвата около пипера с няколко шепи обикновено просо. Вярвате или не, мравките ще се оттеглят изключително бързо от вашата територия и няма да нанесат никакви поражения на растенията.

С тази зърнена култура може и да приготвите качествена тор за вашите зеленчуци. Ще ви е нужен пакет просо, който да накиснете във вода за 24 часа. След това трябва да прецедите и с инфузията да полеете корените пипер.

Няма да повярвате, но накрая зеленчуците ще са много по-вкусни, по-едри и по-месести. Освен това реколтата ще е двойно по-богата.

Опитайте този метод и сами се уверете, че действа!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес