Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Този тор е НАЙ-ДОБРИЯ за пипера! Ще го събирате с дни

11 юли 2023, 18:33 часа

За да постигнете изобилна реколта от пипер, важно е да приложите най-добрия тор. Той не само ще насърчи бързия растеж на растенията, но и ще ги предпази от болести. Един от най-ефективните торове е този, приготвен с коприва като основен компонент, която обогатява почвата с азот. В тази статия ще разгледаме как да приготвим тор с коприва за богата реколта на пипера.

Реклама

Приготвяне на тор с коприва за пипера

Започнете като напълните 1/3 от голям съд с прясно нарязана коприва. Долейте топла вода и след това добавете разтвор от мая като допълнителен компонент. Разтворът от мая се приготвя по следния начин: разтворете 10 грама суха мая и 100 грама захар в 1 литър вода. Оставете разтвора с маята да постои 3-4 часа и след това го добавете към копривата. Нека сместа да настои 10-12 дни, като периодично се разбърква.

След такова подхранване, чушките растат като луди

Приложение на тора с коприва

Преди употреба, настойката от тор с коприва се филтрира и се разрежда с вода в съотношение 1:10. Така приготвеният тор е готов за приложение. За по-добри резултати, изсипете по 1 литър от тора до корените на всяка растителна растения.

Предимства на тора с коприва за пипера

Торът с коприва има множество ползи за пипера и гарантира богата реколта:

1. Бърз растеж: Копривата е богата на азот, което насърчава бързия растеж на растенията. Това означава, че пиперът ще се развива по-бързо и ще има по-голям потенциал за реколта.

Поливайте пипера така и реколтата му винаги ще е богата

2. Защита от болести: Копривата съдържа вещества, които помагат на растенията да се борят с болести. Торът с коприва предпазва пипера от различни заболявания и подобрява неговата устойчивост.

3. Изобилна реколта: С правилното приложение на тора с коприва, пиперът ще даде изобилна реколта. Растенията ще бъдат добре хранени и здрави, което ще се отрази на количеството и качеството на плодовете.

Използването на тор с коприва е отличен начин да подхраните пипера и да постигнете богата реколта. Торът не само насърчава бързия растеж на растенията, но и ги предпазва от болести. Следвайки правилната процедура за приготвяне и приложение, можете да се насладите на здрави и плодородни растения и да съберете изобилна реколта от пипера в градината си.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес