Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Това са най-лесните за отглеждане цветя за дома

29 юни 2021, 06:20 часа

Цъфтящите растения придават настроение с ярките си цветове в дома ви, но понякога е трудно да бъдат накарани да цъфнат в домашни условия. Но има няколко растения, които не се нуждаят от специални грижи и пак ще ви дарят с невероятните си цветове.

1. Персийкси щит (стробилантес)

Лесно за отглеждане растение, чиито листа са в насително лилав цвят с малко зелено. Нуждае се от слънце до полусянка. Поливайте, когато горнте слоеве на почвата се засушат. Когато има нужда от вода, растението започва леко да клюмава.

2. Каланхое

Това е растение с месести листа и дребни цветове, които могат да бъдат бели, жълти, розови, червени, оранжеви. Нуждае се от малко вода и много светлина. Може да цъфне както на полусянка в дома ви, така и на балкона при по-обилна светлина.

3. Спатифилиум

Това е растение с прекрасни бели цветове. Не обича пряката слънчева светлина, но обича да е на светло място в близост до прозорец. Внимавайте с поливането, тъй като не обича твърде влажна почва, но обожава да пръскате листата му.

4. Орхидея

Това растение обожава северните прозорци, без пряка слънчева светлина. Поливайте го веднъж в месеца и бъдете търпеливи. Когато цъфне, цветовете му ще красят дома ви около месец. Добави описание

5. Исусов венец

Това трънливо растение не се нуждае от никакви грижи и въпреки това цъфти с нежни цветове в червено или бяло. Нуждае се от поливане веднъж седмично и обича топлината и пряката слънчева светлина.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес