Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тези правила са ЗАКОН, за да имате великолепна градина

14 септември 2023, 14:14 часа
Реклама

Днес ще ви споделим за златните правила, които ще ви помогнат да създадете идеалното зелено убежище. Ако ги спазвате е гарантирано, че ще имате градина, на която всеки би завидял!

Садете на лунна светлина

Агрономите ни казват, че растенията, засадени на лунна светлина, стават по-силни и растат по-бързо. Плюсът е, че през нощта се използва по-малко вода. 

Използвайте яйчени черупки

Не хвърляйте черупките след варене на яйца. Те са естествен тор, богат на калциев карбонат, което прави растенията здрави и устойчиви. Просто ги стрийте на прах и ги добавете в почвата.

4 идеи за градината - как да я освежим бързо и лесно за новия сезон

Вкарайте кухнята в градината

Използвайте водата, в която сте варили зеленчуци или спагети, за поливане на растенията. Тази вода е богата на минерали и витамини, които подпомагат растежа на растенията ви. 

Нечетният брой е по-красив

Заложете на нечетния брой растения, за да създадете естествен и хармоничен вид в градината си. Този трик прави растенията да изглеждат като част от природата и намалява човешката намеса.

Погрижете се за градината, преди да отидете на почивка: Съвети от градинарите

Билки за здраве

Лайката не само има медицински ползи за хората, но и може да помогне на растенията ви. Разтвор от лайка е ефективен срещу вредители и гъбични инфекции по цветята. Той също предпазва младите растения от загниване.

Краставици и слънчогледи

Съчетайте краставиците със слънчогледите в градината си, тъй като те изискват сходни условия за растеж. Високите стъбла на слънчогледа могат да служат като опора за краставиците и да ги направят по-стабилни и сладки.

Следвайки тези златни правила, вие ще можете да се насладите на великолепна градина през лятото. 

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес