Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ягодите ще са по-едри и по-сочни с помощта на този ПЛЕВЕЛ

11 юли 2023, 11:50 часа

При отглеждането на ягоди опитните градинари се възползват от един прост трик, който им помага да решат няколко проблема едновременно. Този трик не само увеличава реколтата, но и прави плодовете по-едри и сочни, докато същевременно предпазва растенията от вредители. Най-доброто от всичко е, че за приготвянето му няма нужда да харчите пари и той е напълно безвреден. В този случай, плевелът, който гарантира обилни и вкусни ягоди, е конският киселец, който съдържа оксалова киселина.

Реклама

Как да използваме плевелите в градината за полезни цели?

Приготвяне на лека от конски киселец

За да приготвите леката, копайте конския киселец заедно с корените му и го намачкайте. Напълнете една кофа с него и го залейте с вода. Оставете го да престои в продължение на 3 дни. След това разредете готовия продукт с вода в съотношение 1:9. Приложете разтвора върху ягодите, като ги пръскате с него на всеки 7 дни.

Предимствата на използването на конски киселец

Използването на конски киселец предлага няколко важни предимства при отглеждането на ягодите:

Плевелът, който ще направи ягодите по-едри и сочни

Увеличава реколтата: Редовното прилагане на разтвора от конски киселец на ягодите допринася за по-голяма реколта. Оксаловата киселина, която се съдържа в конския киселец, стимулира растежа и развитието на растенията, като резултатът е по-едри и по-сочни плодове.

Подобрява качеството на плодовете: Конският киселец помага на ягодите да се развият с по-добър вкус и текстура. Плодовете стават по-сладки, сочни и ароматни, като се наслаждавате на неповторимият вкус на свежи и зрели ягоди.

Предпазва растенията от вредители: Конският киселец има противовъзпалителни и отблъскващи свойства, които помагат да се предпазят ягодите от вредители и заболявания. Това прави растенията по-устойчиви и спомага за запазването на здравето и красотата им.

Най-добрият тор за двойно по-богата реколта на всичко в градината се приготвя от тези 2 билки

Не пропускайте да използвате този естествен трик за по-едри и сочни ягоди във вашата градина. Конският киселец е достъпен и ефективен начин да подобрите качеството и вкуса на ягодите си, като същевременно ги предпазите от вредители. Изпробвайте леката от конски киселец и насладете се на сладките плодове от вашите ягодови насаждения.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес