Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Придружаващо засаждане при пипера: Тайни в градината

19 юли 2023, 16:15 часа

Тайната на градинарите за чудесна градина с богата реколта е придружаващото засаждане. Изберете правилните компаньони за чушките и ще видите страхотните резултати. Продължете да четете, за да разберете кои са те.

Реклама

Каквито и растения да изберете, не трябва да ги засявате твърде близо до чушките, за да не ги засенчвате.

Цвекло

Отглеждането на цвекло е често срещан избор за засяване близо до чушките. Това съчетаване е особено препоръчително, ако отглеждате чушките си на открито. Цвеклото помага за предотвратяване на плевели, а листата, намаляват изпаренията от почвата. Така се създава хладна и влажна среда, в която чушките могат да процъфтяват.

Тайни за отглеждане на добра реколта от чушки

Моркови

Морковите растат добре дълбоко в почвата с минимална зеленина над земята и предотвратяват плевелите. Освен това осигуряват жив мулч, който подобрява растежа на пипера.

Патладжан

Патладжаните изискват същите условия на отглеждане като чушките, така че са чудесни за засяване едно до друго.

Тайни при засяване на ЧУШКИ: Стъпки към богата реколта без много усилия

Лук

Лукът не заема много място в градината, така че ще има достатъчно за чушките. Освен това чрез силната си миризма естествено възпира листни въшки, зайци и други вредители

Спанак

Спанакът и марулята са чудесни за придружаващо засаждане на пипер, тъй като растат ниско. Така няма да засенчат чушките и те ще имат достатъчен достъп до слънчева светлина. Спанакът и марулята ще осигурят почвено покритие и ще предпазят от плевели, които ще се конкурират с чушките за хранителни вещества.

Сашка Христова
Сашка Христова Отговорен редактор
Новините днес