Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Поръсете малко от ТАЗИ зърнена култура около чушките и реколтата ще бъде в изобилие

20 юли 2023, 17:33 часа
Реклама

Ако отглеждате пипер, сигурно желаете да имате едри и вкусни чушки, които да нямат обиране. За да постигнете това, е необходимо да му осигурите подходяща хранителна подкрепа. Вместо да прибягвате до химикали и изкуствени торове, имаме решение за вас – просото. Най-обикновеното просо може да бъде отличен подхранващ източник за вашите чушки, като по този начин можете да получите ненадминато богата реколта.

След такова подхранване, чушките растат като луди

Представлява ли ви проблем мравките, които нападат вашата градина? Не се притеснявайте, защото просото може да ви помогне и в това отношение. Просто разпилейте малко просо около вашите растения и скоро ще забележите, че вредителите ще се оттеглят без следа. Не е ли това удивително?

Освен това просото може да бъде използвано и за приготвяне на натурално подхранващо средство за вашите растения. Вземете един пакет просо и го потопете в 5 литра обикновена вода. Нека зърнената култура кисне през цялата нощ. След това прецедете сместа и използвайте получената течност като подхранка. Можете да я полеете директно върху растенията или да я разредите с вода, ако имате повече пиперки в градината си.

Направете това и пиперът ще узрее по-бързо

Резултатите от използването на това натурално подхранващо средство са впечатляващи. Чушките ще започнат да цъфтят по-рано, а плодовете ще бъдат по-едри и сочни, с по-добър вкус. Това е ефективен метод, който не изисква значителни разходи, а въздействието му е изключително положително.

Започнете да подхранвате вашите растения с просо и се наслаждавайте на изобилна реколта. Забравете за изкуствени торове и опитайте този естествен и устойчив подход. 

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес