Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Полейте доматите с ТЕЗИ 2 неща и ще берете до късна есен

08 юли 2023, 14:33 часа

Тайната за богатата реколта от домати и дългото плододаване се крие в правилното поливане на тази култура. Доматите, както и краставиците, съдържат голям процент вода, така че трябва да се поливат редовно. Но в случая става въпрос за поливане не само с вода, но и за подхранване, което увеличава добивите средно с 30-100%. Освен това то осигурява дълго и обилно плододаване.

Бабиният разтвор, който доказано защитава доматите от всякакви болести

Доматите имат нужда от два разтвора, които ще гарантират богатата им реколта и продължителното плододаване. Първият разтвор се приготвя от 20-25 грама калиев нитрат, разтворени в 10 литра вода. Тази смес се разбърква добре и се изсипва под всеки корен на доматите - по 1 литър от разтвора. Вторият разтвор изисква 10 литра вода и 15 грама урея. Той се разбърква добре и се прилага по същия начин като първият разтвор.

За да усилите ефекта от тези два разтвора, можете да използвате и трети, но за пръскане. Третият разтвор се приготвя от сода и водороден прекис. В 10 литра топла вода разтворете 15 грама сода бикарбонат и 1 супена лъжица водороден пероксид. Разбъркайте добре и напръскайте доматите с получената течност. Това ще допълни поливането с подхранка и ще подсили растежа и продуктивността на доматите.

Тайната на едрите и месести домати се крие в този разтвор

Правилното поливане и подхранване за реколта до есента

Правилното поливане и подхранване на доматите са от съществено значение за постигането на високи добиви и продължително плододаване. Катеростилното поливане със специално приготвените разтвори от калиев нитрат и урея осигурява нужните хранителни вещества на растенията, което води до увеличение на реколтата със средно 30-100%. Тези разтвори се подават под корените на доматите, което гарантира оптимално абсорбиране на хранителните вещества и поддържане на влагата в почвата.

Допълнително, пръскането на доматите с разтвор, базиран на сода и водороден прекис, допринася за здравословния растеж и продуктивност на растенията. Този разтвор се приготвя лесно и може да бъде използван за напръскване на доматите. Водородният пероксид има антибактериални свойства, което помага в борбата срещу болести и вредители, докато сода бикарбонат увеличава pH стойността в почвата, подобрявайки хранителния процес на доматите.

Поливайте доматите с този разтвор с йод и повече няма да има гниене по тях

Използването на правилното поливане и подхранване за доматите не само гарантира по-голяма реколта, но и продължително плододаване до есента. Растенията се развиват здраво и ви предоставят вкусни и сочни домати през цялото лято и пролет.

Правилното поливане и подхранване на доматите са от съществено значение за успеха на вашата реколта. Специално приготвените разтвори от калиев нитрат и урея ще осигурят нужните хранителни вещества на растенията, докато пръскането с разтвор на сода и водороден прекис ще подсили растежа и устойчивостта на доматите.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес