Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Отървете се от листни въшки в градината с помощта на обикновен сапун за пране

08 февруари 2023, 18:00 часа

Всяка година задният двор на вилата се обитава от огромно количество листни въшки.

Те са много вредни за растенията, така че е нужно да го унищожите възможно най-бързо с помощта на различни химикали - инсектициди.

Те са 3 вида:

● контактни;

● чревни;

● контактно-чревни.

Тези агенти работят добре срещу листните въшки, но е възможно да се натрупват в реколтата от насажденията, които се отглеждат в двора. Следователно, преди употреба е необходимо известно време, докато концентрацията на активното вещество намалее в плодовете.

Ябълките и крушите узряват доста късно, а френското грозде, което сте обработвали срещу вредители, зрее бързо и след няколко третирания може да има известно количество отрова в плодовете. И ако сте подредили пчелни кошери в градината или някъде наблизо, тогава такова третиране може много да им навреди.

Има метод за справяне с листните въшки, който е напълно безопасен и много лесен за всички.

Това е употребата на обикновен сапун за пране. Той успява да разтвори защитния восъчен слой на листните въшки, което убива насекомите.

Съставката, която всички изхвърляме, а тя прогонва за миг листните въшки и другите насекоми от градината

Метод за приготвяне на разтвора

Вземете 100 грама 72% сапун за пране, за предпочитане с аромат. Настъргва се или се натрошава с острие, върху него се налива 1 л топла вода, след което трябва да постои известно време, за да се разтвори сапунът.

Работен разтвор

Третирайте градинските растения с този разтвор още при първите знаци, че листните въшки са нападнали растенията ви.

Разтворете 1 литър от продукта в 10 л.топла вода и разбъркайте. Добавете, ако желаете, 150-200 грама растително масло, за да фиксирате здраво сапуна върху повърхностите на растенията, което значително ще увеличи ефективността на препарата.

Единственото домашно средство срещу листни въшки

Пръскане

Третирайте с този разтвор всички градински растения, където са се появили тези вредители.

Препоръчително е да пръскате листата на растенията и от долната страна, където обикновено се настаняват листните въшки. Третирайте растенията на интервали от 1 път на 1,5 седмици.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес