Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Органичният стимулатор за краставици от 1 съставка, по който градинарите полудяха

07 юни 2022, 11:25 часа

Не е никак сложно сами да си приготвите органичен стимулатор за краставици. Освен, че ще си спестите пари, ще ограничите и химията. С разтвора ще подсилите имунитета на растенията, ше ускорите растежа и развитието им и ще улесните получаването на по-богата реколта. Този стимулатор се оказва изключително полезен най-вече за младите растения.

Как да си приготвите най-добрия органичен стимулатор за краставици?

За да приготвите този стимулатор, ще ви е нужен плевел, наречен врабчови чревца. Откриването му не е никак сложно. Обикновено може да бъде видян на по-сенчестите и влажни места около къщата. Може да го откриете и по поляните, където има повече сянка.

Краставиците посърнаха в жегите, но благодарение на комшията, те са отново свежи

Оказва се, че този плевел с тънки стебла и звездовидни форми е полезен не само за хората, но и за растенията. Именно с него може да се стимулира растежа и развитието на краставиците и да се увеличи реколтата.

Растението е източник на витамини, фолиева киселина и много други ценни вещества. Тритерпените, които се съдържат в плевела, са естествени регулатори за растежа и развитието на зеленчуците.

С този естествен стимулатор растенията ще се справят много по-лесно с болестите и вредителите. За да извлечете максимум ползите от него, ще ви е нужна около една връзка, която да залеете с литър топла вода. Трябва да разтриете тревата с ръце, за да се получи зелен разтвор. Когато приключите с това, прецедете и пресипете в бутилка с пулверизатор. С този разтвор се пръскат листата на краставиците. Подхранването може да се извършва на всеки етап от вегетационния период , като е препоръчително това да се прави веднъж на 10 дни.

Опитайте този естествен стимулатор за краставици и сами вижте какви ще са резултатите!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес