Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кората на този плод ще спаси растенията от листни въшки

31 юли 2024, 08:55 часа

Отглеждането на стайни растения или зеленчуци не е никак лесна задача, макар на пръв поглед да изглежда така. Нужно е да полагаме достатъчно грижи за растенията си, ако искаме и те да отговорят на нашите очаквания.

Понякога се налага да прибягваме до покупка на препарати за защита от вредители или други, с които да подхранваме почвата. Не бива обаче да забравяме за страничните ефекти от всички тези средства, създадени на основата на химикали.

Ако искате напълно да избегнете вредата, която могат да донесат препаратите за подхранване или унищожаване на вредители, препоръчително е да се възползвате от природните средства за защита.

Още: С този плевел ще забравите за листните въшки в градината

В днешната статия ще ви разкажем малко повече за банановата кора и ползите от нея. Искрено се надяваме да ви бъдем наистина полезни и благодарение на информацията, която ще споделим с вас, оттук нататък да успеете да я прилагате в грижата за растенията.

Какво трябва да знаем за банановите обелки и приложението им в градината ни?

В банановите обелки се съдържат солидни количества калий, фосфор, магнезий, калций и азот. Всички тези съединения са изключително ценни за развитието на растенията.

Опитните градинари са категорични, че банановите обелки в никакъв случай не бива да се изхвърлят. За да ускорите процеса по разлагане в почвата, ги нарежете на парчета и ги заровете около растенията. Много скоро резултатите ще са видими.

Още: Листните въшки ще изчезнат само за 1 нощ, ако напръскате с това

Как да приготвите препарат за листни въшки?

Направата на този препарат е толкова лесна, че дори най-малките членове в семейството биха се справили успешно. Нарежете на малки парчета банановите кори. Оставете ги на слънце за няколко дни, за да изсъхнат. След това ги заровете в почвата.

Ако забелязвате някаква промяна в стайните растения и искате да им помогнете да се съживят, можете отново да се възползвате от свойството на банановите кори. В този случай е нужно да почистите листата на стайните растения с меката част на банановата обелка. Всяко листо се почиства отделно, за да може качествено да се отстрани прахът, натрупал се по повърхността му.

Задължително пробвайте банановите кори като средство за прогонване на листни въшки. Резултатите съвсем скоро ще са видими.

Още: Кухненската съставка, която унищожава мравките и листните въшки

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес