Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Колорадският бръмбар няма шанс срещу ТОЗИ разтвор

14 юли 2023, 19:00 часа
Реклама

Колорадският бръмбар е един от най-големите врагове на градинарите. За съжаление, този вредител не винаги се поддава на химически разтвори, с които пръскаме зеленчуците. Той постепенно се адаптира към тях и те спират да му действат. Затова много опитни градинари предпочитат природни методи, чието действие е доказано. В тази статия ще ви споделим един разтвор, който гарантирано ще ви помогне да се освободите от колорадския бръмбар. 

Направете това и нито един колорадски бръмбар няма да доближи картофите в градината ви

Разтвор с тютюн за борба с колорадския бръмбар

Вредителят е уязвим към никотин, затова тютюновият разтвор е опасен за него. Важно е да знаете, че този разтвор няма да навреди на полезните насекоми, които искате да запазите във вашата градина.

За да приготвите разтвора, се нуждаете от следните съставки:

- 500 грама надробен тютюн

- 10 литра вода

С този лесен трик колорадските бръмбари няма да доближат градината ви

Смесете тези две съставки и оставете ги да накиснат в продължение на два дни. След като изтече този период, разтворът е готов за употреба.

Важно е да държите разтвора далече от домашни любимци и деца. Пръскайте го върху изсъхналата зеленина на картофите. Изберете спокоен ден без валежи. Най-добре е да правите това вечер след 17 часа.

Колорадски бръмбар: Как да се справим с опасния вредител в градината?

Ако добавите малко сапун към разтвора, той ще се задържи по-добре върху листата и ще има по-добро действие.

Важно е да помните, че колорадският бръмбар се адаптира лесно към дразнителите, затова трябва да ротирате препаратите. Уверете се в ефективността на тютюновия разтвор. Скоро няма да има и следа от колорадския бръмбар във вашата градина!

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес