Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Какво правят опитните градинари със старите гуми?

31 август 2022, 13:15 часа

Използваме автомобилни гуми, за да украсим градината. От гуми можете да направите много красиви и практични декоративни елементи за Вашата градина. Нека разгледаме по-подробно всички възможни варианти за използване на старите гуми.

Ако не искате да харчите много пари за подобряването на вашата градина, тогава чудесно решение за вас е да създадете сами оригинални цветни лехи.

Оборудваме детска площадка с гуми

Тук подобен материал може да се използва за направата на люлки, пясъчници и различни декоративни елементи под формата на анимационни герои или птици и животни. Основното в тази работа е въображението на майстора.

Обикновените люлки, под формата на колело, завързано за въже, вече не са на мода. С помощта на нож можете да изрежете лебед от гума - детето ще хареса такава люлка повече. Ако искате нещо по-просто, нарежете колелото на два полукръга и прикрепете към тях парчета шперплат. Желателно е да оборудвате такъв люлеещ се стол с дръжки.

Задължително направете това с почвата след като махнете растенията в градината

Каква ще бъде люлката от гумата на детската площадка - вие решавате. Основното е, че те са безопасни:

Ако гумата е достатъчно голяма, поставете я в средата на площадката, изкопайте в центъра и изсипете пясък вътре. Такава пясъчна кутия ще продължи вечно, за разлика от дървената. Освен това може да се мести според нуждите.

Кофи за боклук

Огромните торби за боклук, стоящи в двора на къщата, не са приятна гледка. Проблемът се решава просто: вземаме 3 гуми с еднакъв диаметър и ги поставяме една върху друга. За да придадат сила, те могат да бъдат закрепени заедно. Вътре поставяме торба за боклук, чиито краища увиваме върху горната гума. Така в двора се появява безплатна кофа за боклук (гумата може да бъде боядисана във всеки цвят, който собствениците харесват).

5 остарели декорации за градината, от които трябва да се отървете веднага

Изграждаме ограда от автомобилни гуми

Тук всичко е съвсем просто, но ще са необходими много гуми. Поставяме гумата в един ред, напълваме я с пръст, засаждаме семената (можете да използвате семената на обикновена трева, която расте бързо). Следващият ред отгоре се поставя в шахматен ред с предходния, повтарят се действията с пръст и семена. Това продължава до достигане на необходимата височина. Ще се изненадате колко красива ще бъде такава ограда, когато поникне трева или цветя.

Бордюри

Тази идея за използване на гуми е доста стара. Вкопават се наполовина в земята една след друга, получавайки ограда, макар и не висока. Ако ги боядисате в различни цветове, вашата градина ще се открои от всички.

Румяна Иванова
Румяна Иванова Отговорен редактор
Новините днес