Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как се премахват листни въшки веднъж завинаги?

06 септември 2023, 08:15 часа

Листните въшки могат да се окажат истинска напаст за вашата градина, но старите и опитни градинари имат един таен трик в ръкава, който може да ги победи единствено с помощта на естествени средства. Този метод не само че е ефективен, но и предоставя дългосрочна защита на вашите растения.

Тайната на този стар, но все още актуален метод е във възползването от естествените свойства на копривата. Копривата, която обикновено расте като плевел във вашата градина, може да бъде ключът към изгонването на листните въшки. Специално приготвен разтвор, базиран на коприва, може да преобрази вашата градина в зона, защитена от тези вредители.

Какво лекува копривата и рецепта за коприва

Какво да направите?

Съберете един килограм коприва и го нарежете на ситни парчета. След това ги залейте с 10 литра топла вода и оставете сместа да кисне за 6-8 часа. Прецедете разтвора и го налейте във спрей бутилка. С този екологичен разтвор напръскайте засегнатите растения.

Резултатите ще бъдат видими веднага. В рамките на няколко часа след приложението, листните въшки ще бъдат сведени до минимум, а след няколко дни те ще бъдат напълно унищожени. Но не само това, копривният разтвор насища почвата с полезни вещества, което предоставя дългосрочна защита за вашите растения.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес