Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Градинар сподели вълшебна рецепта с мая за подхранване на всички зеленчуци в градината

21 юни 2022, 15:59 часа

Градинарството не е никак лесно. Отглеждането на зеленчуци е обвързано с постоянно поливане, плевене, торене, ако накрая искаме да се радваме на богата реколта. Съществуват не малко натурални средства, благодарение на които можем не само да подобрим вкусовите качества на плодовете, но и да ги предпазим от вредители.

В днешната статия ще споделим с вас една вълшебна рецепта с мая, с която опитните градинари подхранват растенията в градината си. Няма значение дали става въпрос за пипер, патладжани, домати, зеле, моркови или други, маята успява да подпомогне растежа и развитието на растенията.

Няколко капки от тази подправка ще съживи МУШКАТОТО и ЗДРАВЕЦА

Ет и какви продукти са нужни:

• 2 – 3 литра вода (за предпочитане е да бъде дъждовна или изворна);

• 1 пакетче суха мая (близо 12 грама);

• 10 грама пясък.

Начина на приготвяне:

Приготвянето на тази смес е наистина лесно и сме сигурни, че дори прохождащите градинари няма да се затруднят. В стъклен или керамичен съд се излива водата и към нея се добавя маята и пясъкът.

Сместа се остава на стайна температура за около една седмица, за да може да престои.

Ако искате да събирате краставиците в кофи, подхранете ги с това през ЮЛИ

Как се използва тази подхранваща смес?

Една чаша от сместа се разрежда с 10 литра вода и с разтворът се поливат зеленчуците в градината. Това се прави след като растенията са напоени с чиста вода.

Благодарение на рецептата с мая, добивът ще е много по-голям, а кореновата система на растенията ще е по-здрава и по-устойчива.

Задължително изпробвайте тази вълшебна рецепта и сами се убедете в резултатите. Градинарите с опит не пропускат всяка година да подхранват зеленчуците с мая.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес