Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ЕВТИНО И ЛЕСНО - 5 съвета за красива и уютна градина

25 юни 2023, 20:00 часа

Мечтата за добре подредена и декорирана градина може да стане реалност без да изхарчите много пари. Експертите споделят интересни идеи, които ще ви помогнат да превърнете вашата градина в оазис на красота и уют. Ето пет бюджетни решения, които може да приложите:

1. Използвайте пълзящи сортове цветя

Увивните растения са ефектен естествен декор за фасадата на къщата или беседката ви. Изберете пълзящи цветя като бръшлян или дива краставица. Те не само украсяват пространството, но и създават уют. Важно е да ги подрязвате навреме и да премахвате плодовете на дивата краставица, тъй като могат да изтласкат другите растения.

Обзавеждане и декорация на дома и градината в 6 лесни стъпки

2. Изнесете трапезарията в градината

Създайте уютно място в градината, където да можете да посрещате гости и да се наслаждавате на храна и напитки на открито. Поставете маса и столове на празно място и съберете семейството около тях. Мебелите могат да бъдат пренесени от къщата или да закупите евтин комплект. Обработете дървото с водоотблъскващ спрей или лак, за да го предпазите от влага.

3. Положете каменна пътека

Един евтин и стилен начин да придадете на градината си усещане за стил и да я зонирате е чрез полагане на каменна пътека. Намерете плоски камъни и почистете мястото за пътеката от тревата. Важно е да приложите камъните добре в земята, за да избегнете спъване. Можете да поръсите пътеката с чакъл или да я оставите в естествен вид.

5 остарели декорации за градината, от които трябва да се отървете веднага

4. Сложете ограда

Малък жив плет, който ще се вплета между дърветата или храстите, е прекрасно допълнение към градината. Можете да го направите собственоръчно, използвайки пръчки и дъски. Освен това можете да изплетете малка ограда, която ще придаде шарм на градината ви.

5. Подредете декора

Бюджетни градински декорации в селски, винтидж или провансалски стилове могат да бъдат намерени на различни сайтове или битпазари. Разгледайте плетени кошници, саксии, метални кутии и богато украсени столове. Тези детайли ще придадат уют и настроение на вашата градина и ще стане привлекателно място за събиране на семейството в летните вечери.

Направете цветна градина от нулата: Съвети за начинаещи градинари

Създаването на красива и уютна градина не изисква големи инвестиции. Използвайте тези бюджетни идеи и превърнете вашия външен пространство в идеалното място за релакс и наслаждение.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес