Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Цветя, които да засадите през ЮНИ във вашата градина

17 юни 2024, 15:13 часа
Реклама

Лятото е в разгара си, което означава повече грижи за вашата градина. Освен поливане и други задължения, свързани с това растенията ви да се чувстват добре, все още имате време да засадите красиви цветя във вашия двор. Продължете да четете, за да разберете какво може да засадите през юни.

Реклама

Цветя, които да засадите през юни

Невен

Невенът е страхотно попълнение към всяка градина, но освен това е и много полезен за нея, тъй като привлича опрашители и отличен за засаждане до летни зеленчуци като краставици, домати, тиква, моркови, репички и др. Семената от невен се засаждат най-добре след последната слана, но може да го направите и през месец юни.

Най-красиви многогодишни растения, които цъфтят през цялото лято

Далии

Далиите са прекрасен избор за лятото, тъй като предпочитат пълно слънце – 6-8 часа слънчеви лъчи на ден, и горещ климат. Могат да се засадят в началото на юни и да се третират като едногодишни растения. Другият вариант е да се изкопаят, за да ги съхраняват през зимата и ранна пролет.

Космос

Космосът е чудесно устойчиво, едногодишно диво цвете, което е отличен избор, за да имате цветна градина чак до есента. Чудесни са не само заради красотата си, а и защото привличат опрашители като пчели, пеперуди и птици в градината. Предлагат се в голямо разнообразие от цветове.

Тези цветя цъфтят цяло лято и сланата не може да ги попари

Гладиоли

Гладиолата ще внесе чудесен тропически цвят във вашата градина, както и височина към цялостния пейзаж. Могат да започнат да се засаждат след последната пролетна слана, като трябва да се изкопаят през есента, за да бъдат съхранени и засадени отново през пролетта.

Лавандула

Лавандулата е чудесно ароматно и устойчиво на летните жеги растение. Освен чудесен вид на вашата градина, то ще допринесе за привличането на опрашители. Късната пролет е идеалното време за засаждане, като се започне с млади растения, тъй като почвата се затопля за сезона. Лавандулата вирее най-добре на открито в зони на издръжливост, но тези в по-топъл климат просто трябва да положат малко повече грижи за тези цъфтежи през зимата.

Сашка Христова
Сашка Христова Отговорен редактор
Новините днес