Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Цветя, които да засадите в градината през АВГУСТ

19 юли 2023, 15:12 часа

Полиантус

Полиантусите са сравнително лесни за отглеждане и установяване. Ще ви радват с красотата си всяка година, като дават цвят в началото на сезона в саксии и градини.

За да засадите полиантус, засейте повърхностно семената върху тава с влажен компост от семена и поставете на хладно място. Когато разсадът е достатъчно голям, го поставете в саксии с диаметър около 9 см. Аклиматизирайте ги, преди да ги засадите. Подходящо място за цветето е пъстра сянка, като може да ги отглеждате близо до кукуряци

Зеленчуци, които да засадите в градината през АВГУСТ

Nigella – Любов в мъгла

Нигелите са класическо растение за цветна градина. Могат да бъдат засяти на слънчево място в градината сега през август.

Сортът Nigella „Persian Jewels“ придава прекрасна мека смесица от цветове за всяка градина, а цветята изсъхват брилянтно и са последвани от красиви семена.

Хортензии

Хортензиите се отличават със своите големи и красиви цветове и може да ги включит в своята градина, докато почвата е топла и влажна.

След като научите как да отглеждате хортензии, можете да се наслаждавате на щедрия им цъфтеж в нюанси на розово, синьо, бяло и зелено през цялото лято.

Поливайте обилно и добавете органични вещества, като домашен компост, към почвата, преди засаждане.

Градинарите споделят: Правилното време за събиране на реколтата от картофи

Вирбърнуми, Калина

Универсалните вирбърнуми имат прекрасна зеленина и красиви, ароматни цветя и са чудесен избор за вашата градина, ако се чудите какво да засадите през август. Много сортове също произвеждат горски плодове, които са привлекателен източник на храна за птици и други диви животни, така че е добре да се включат в градина с диви животни.

Сашка Христова
Сашка Христова Отговорен редактор
Новините днес