Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

4 важни съвета за лятото, ако имате ПЕТУНИЯ

20 юли 2023, 15:00 часа

Петуниите са прекрасни цветя, които могат да донесат красиви цветове и радост във вашата градина през цялото лято. За да се насладите на здрави и цъфтящи петунии, следвайте тези важни съвети за грижа:

1. Място

Поставете петуниите на добре осветено място, където ще получават достатъчно слънчева светлина. Те са възприемчиви към слънцето и имат нужда от него за оптимален растеж и цъфтеж.

Как се отглежда петуния и какво лекува

2. Поливане

Петуниите обичат влага, затова редовното поливане е от съществено значение. Ако имате възможност, съберете дъждовна вода, която е по-благоприятна за растенията. Поливайте петуниите поне два пъти дневно - сутрин и вечер, за да ги задоволите с необходимото количество вода.

3. Подхранване

Петуниите изразходват хранителните вещества в почвата бързо, затова редовното им подхранване е важно. Можете да използвате течен тор, разтворен във вода, за да ги подхранвате 1-2 пъти седмично. Това ще гарантира, че растенията получават необходимите хранителни вещества за здрав и плътен растеж.

Как да си отгледаме петуния и какво може да лекува тя

4. Подрязване

Извършването на подрязване е важна практика за грижа за петуниите. Подрязвайте издънките на растенията веднъж в седмицата, дори ако са в разцвет. Отстраняването на увяхнали или увредени части ще насърчи непрекъснатия и дълготраен растеж на петуниите.

Следвайки тези съвети за грижа, можете да се насладите на здрави, красиви и цъфтящи петунии през цялото лято. Не забравяйте да отделяте време за грижа и обич към растенията си - те ще ви възнаградят с красота и благоухание във вашата градина.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес