Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Звезда на Унгария скочи на парамедиците след инцидента с Варга на Евро 2024

24 юни 2024, 15:50 часа

Голямата звезда на националния отбор на Унгария и капитан на тима Доминик Собослай скочи на парамедиците след инцидента с неговия съотборник Барнабаш Варга на Евро 2024. Както е известно, той пострада тежко след сблъсък с вратаря на Шотландия Ангъс Гън.

Реклама

Собослай разкритикува медицинския персонал, който е трябвало да окаже спешна помощ на Варга и да го изнесе от терена е действал прекалено бавно, а това в някои случаи може да се окаже фатално. Халфът на Ливърпул допълни, че хората с носилките трябва веднага да могат да влизат на игрището, а не да чакат позволение от главния съдия.

„Нещо трябва да се промени“

„Той се нуждае от операция на лицето и носа. Изглеждаше зле, беше зле, чувстваше се зле. Наистина не знам какъв точно е медицинският протокол, но ако нашите лекари кажат, че имаме нужда от спешна помощ, тогава не мисля, че тези хора трябва просто да ходят. Решението не е мое, но нещо трябва да се промени“.

„Когато някой е на земята след толкова тежък сблъсък, тогава просто носилката трябва да влезе веднага на терена. Дори ако реферът ви казва да не влизате на терена. Ако видите, че нещо е много сериозно, може веднага да влезете. Секундите могат да означават много“, заяви Доминик Собослай.

Снощи пък Унгария победи Шотландия с гол в 100-та минута и мечтае за 1/8-финалите на Евро 2024

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес