Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Златна топка за Родри, веднага! Той е най-добрият в света"

15 юли 2024, 17:43 часа • 1022 прочитания

Селекционерът на Испания Луис де ла Фуенте настоява Златната топка да бъде присъдена на Родри Ернандес, след като той изигра важна роля за триумфа на "Ла Роха" на Евро 2024. Вероятно финалът беше най-горчивият мач за полузащитника на Манчестър Сити на турнира, тъй като бе сменен на полувремето заради контузия, но по-късно беше награден за играч на турнира.

Де ла Фуенте призова за Златна топка за Родри 

"Родри, Златната топка сега, моля, той е най-добрият в света", заяви  Де ла Фуенте.

Треньорът на Испания също трябва да бъде награден, като настоящият му договор е до 2026 г., но според слуховете удължаването е на път и би било изненада, ако се случи нещо друго, след успеха му. Той сподели какво е посъветвал своите възпитаници на почивката на финала с Англия: "Какво им казах на полувремето? Че трябва да игарем по-умно, че те са най-добрите, за мен те са най-великите. Винаги можем да се подобрим, това е нашата цел. Винаги мислим за това да бъдем по-добри."

В крайна сметка Англия нямаше отговор за Испания и въпреки, че успяха да изравнят в 72-рата минута чрез Коул Палмър, "Ла Роха" заслужено поведоха в резултата 4 минути преди края и завоюваха четвърта рекордна европейска титла.

ОЩЕ: Може ли финалът на Евро 2024 да реши съдбата на Златната топка?

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес