Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Въпреки травмата: Ансу Фати запазва мястото си в Барселона, и легендарния №10

27 август 2024, 13:59 часа • 509 прочитания

След като потвърди отдаването под наем на Виктор Роке и Клеман Ленгле, вчера Барселона предприе още една важна стъпка, свързана с Ансу Фати. Роденият в Бисау футболист в момента е в трудна ситуация, борейки се с контузия, но получи силна подкрепа, демонстрираща съображенията, които Ханзи Флик има към него като ценен актив за подсилване на предната линия.

Ансу Фати се завръща като основен играч за Барселона с №10 на гърба си

В тази връзка 21-годишният продукт на академията получи необикновена новина - че вече е възстановил мястото си в първия отбор на Барселона. Струва си да се отбележи, че въпреки че лявото крило е регистрирано в Ла Лига, досега му липсваше присвоен номер. На уебсайта на лигата можете да видите как Ансу отново носи не друго, а емблематичната фланелка с номер 10. Това развитие на събитията сякаш потвърждава, че нападателят на Барселона, въпреки че в момента е извън игра с плантарна травма на десния крак, ще има възможност отново да блесне като играч на Барса, когато се завърне след злополучния физически неуспех.

"Надявам се, че ще се завърне на същото ниво, което показа в предсезонната подготовка. Трябва да се погрижим за него", каза Флик за Фати на пресконференцията след победата на Барселона срещу Атлетик Билбао.

Ще се завърне ли Ансу Фати на най-доброто си ниво с  Барселона?

Струва си да припомним, че от началото на предсезонната подготовка и преди контузията му германският треньор имаше големи очаквания към 21-годишния испанец: "Той проведе отлични тренировки, влизаше във форма и го демонстрира на терена. Трябва да му помогнем да се завърне по-силен. Срамота е да не го пускам в игра, когато е добре. Очаквам много от него."

Предстои да видим как Ансу Фати ще се завърне след контузията си, като се очаква отново в игра през септември месец. На него се гледа като на ключов играч за подсилване на атаката на "блаугранас", особено ако покаже изключителното ниво, което демонстрира в началото на престоя си в Барселона. Макар и в отсъствието на Фати, каталунците започнаха успешно тазгодишната кампания, записвайки втора победа и срещу Билбао

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес