Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Уейн Рууни посочи неочакван герой, който ще спаси Англия на финала на Евро 2024

14 юли 2024, 20:16 часа • 1204 прочитания

Английската легенда Уейн Рууни направи смела прогноза за финала на Европейското първенство по футбол. Според 38-годишният бивш нападател на "трите лъва" неочакван играч ще запише името си в историята. Англия се изправя срещу Испания в Берлин, след като достигна драматично до финала, като Оли Уоткинс вкара гол в последната минута, за да победи Нидерландия с 2:1 на полуфинала. В същото време Испания вероятно е отборът на турнира, като спечели всичките си шест мача, включително срещу Хърватия, Италия, Германия и Франция.

Уейн Рууни прогнозира кой ще вкара решителния гол за Англия на финала

Докато букмейкърите определят Испания като фаворит, Уейн Рууни подкрепя Англия да спечели турнира и 18-годишният полузащитник на Манчестър Юнайтед Коби Мейну да отбележи гол.

"Просто имам предчувствие за Мейну", казва Рууни пред Times. "Той ще вкара гол и ще се окаже решаващ за отбора."

Коби Мейну

Той продължи: "Ако се замислите за него в турнира, той излизаше на добри позиции напред и мисля, че Испания ще си напише домашното и ще затвори пространството за Хари Кейн, Фодън, Букайо Сака и Джуд Белингам. Но това ще остави място за полузащитник, който пристига по-късно."

Като похвали решението на Гарет Саутгейт да играе с Мейну в елиминационната фаза на турнира, Рууни направи паралел с влиянието на тийнейджъра на финала за Купата на Англия през май. Той каза: "Когато Манчестър Юнайтед владееше топката, избяга от Родри и вкара. Той беше играч на мача."

Часове ни делят от развръзката на Евро 2024. Дали предчувствието на Рууни ще се окаже вярно и Коби Мейну ще бъде ключвата фигура за отбора на "трите лъва" - предстои да разберем от 22:00 часа българско време.

ОЩЕ: Нестандартни прогнози за финала на ЕВРО 2024 между Англия и Испания (ВИДЕО)

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес