Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Съдът в Германия вкарва Ули Хьонес за 3,6 години в затвора

13 март 2014, 17:45 часа • 16448 прочитания

Три години и шест месеца - толкова е присъдата на президента на "Байерн" Ули Хьонес. Той ще влезе в затвора заради укриване на данъци.

Според обвинението 62-годишният Хьонес е прибрал в банкови сметки в Швейцария 27,2 млн. евро, пише The Local. Те са спечелни от игра на борсата. Първоначално Хьонес беше обвинен в укриване на данъци в размер на 3,5 млн. евро, но по-късно той си призна, че сумата е по-голяма. Прокуратурата искаше по-голямо наказание - пет и половина години затвор.

Защитата на Хьонес искаше условна присъда, тъй като бившата легенда на германския футбол направи самопризнания. Тезата беше, че в данъчната си декларация Хьонес е направил "формални пропуски".

Като футболист Хьонес има 250 мача в Бундеслигата и 86 гола. Във футболната история на Германия той остава като човекът, пропуснал решаващата дузпа срещу Чехословакия на финала на Евро'76. В ръководството на "Байерн" Хьонес влиза през 1979 година като мениджър, а на президентският пост смени друга легенда - Франц Бекенбауер.

 

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес