Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Срещу скромна сума: Ливърпул уреди италиански национал

28 август 2024, 16:31 часа • 853 прочитания

Ливърпул ще привлече италиaнски национал срещу скромна сума. Става въпрос за крилото на Ювентус и „скуадра адзура“ - Федерико Киеза. Офанзивният футболист се оказа ненужен в състава на „бианконерите“, които са постигнали договорка с английския гранд за трансфера му на „Анфийлд“.

Ливърпул ще плати 13 млн. евро за Федерико Киеза

Според трансферния гуру Фабрицио Романо Ливърпул ще плати 13 милиона евро за правата на 26-годишния Киеза. В договора с Ювентус има записани и бонуси, които италианците ще получат в зависимост от представянето на играча. Сумата е доста скромна като се има предвид, че според авторитетния сайт „Tranfermarkt” той е оценен на 35 млн. Киеза пък ще подпише договор за 4 години с мърсисайдци.

Крилото прекара 4 години в Ювентус

Киеза замина днес за Ливърпул, където трябва да мине задължителните медицински прегледи преди да подпише своя договор с едноименния клуб. Крилото прекара четири години в Ювентус като записа 131 мача за тима във всички турнири, в които се отчете с 32 попадения и 23 асистенции.

Киеза се сбогува с феновете на Юве

„Готов съм да започна това ново приключение. Бих искал да се сбогувам с феновете на Ювентус. Благодаря ви за вашата обич през всички тези години. Ще ви нося в сърцето си, благодаря и на Ювентус. Съжалявам, но наистина се радвам за това ново приключение. Много съм щастлив, като аз и моето семейство нямаме търпение“, каза Киеза преди да отлети за Англия.

Вчера пък стана ясно, че дясната ръка на Клоп ще привлече халф на Ливърпул в новия си клуб.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес