Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След спешната хоспитализация: Състоянието на Тото Скилачи се подобрява

11 септември 2024, 15:13 часа • 561 прочитания

Добри новини за състоянието на легендарния италиански нападател Салваторе Скилачи, който преди дни бе хоспитализиран по спешност. Тото, както всички го наричат, има сериозни здравословни проблеми в последно време като през миналата година съобщи, че води тежка битка с рака. Заради влошеното му здраве той бе приет в болница като според информациите състоянието му бе сериозно. 

Добри новини от Палермо

Днес от болницата в Палермо, където италианецът бе приет преди 3 дни, съобщиха, че състоянието на героя от Мондиал 1990 се подобрява. 59-годишният бивш футболист се влошил след прекарана пневмония, заради което се е стигнало до приема му. Скилачи е бил подложен на медикаментозно лечение след артериална аритмия, като предприетите мерки са се отразили добре и са стабилизирали сърдечния му ритъм. Медикаментозното лечение също така е имало положителен ефект и за дихателните му функции.

Скилачи е в съзнание, но остава под лекарско наблюдение

Скилачи е буден и в съзнание. Той все още не диша напълно самостоятелно, но нужното количество кислород за подпомагане на дихателните му функции вече е доста по-малко. От медицинския екип уточниха, че въпреки значителното подобрение, състоянието му остава сложно и той има нужда от почивка под лекарско наблюдение.

Салваторе Скилачи добива световна популярност, след като става голмайстор на Световното първенство през 1990 година в Италия, където домакините стигат до третото място. По време на колоритната си кариера носи екипите на Месина, Ювентус, Интер и японския Джубило Ивата. Със "старата госпожа" печели Купата на Италия и Купата на УЕФА. С "нерадзурите" също триумфира с Купата на УЕФА.

ОЩЕ: Италия записа втора поредна победа срещу Израел

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес