Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След дузпи: И Суперкупата е в Шаби Алонсо! 10 от Леверкузен (пак) възкръснаха в края (ВИДЕО)

17 август 2024, 23:41 часа • 2188 прочитания

Байер Леверкузен отново възкръсна в края! "Аспирините" са новият носител на Суперкупата на Германия! Те надвиха Щутгарт след дузпи и 2:2 в редовното време. Франс Кретциг и Силас Вамангитука пропуснаха от бялата точка за "швабите", докато момчетата на Шаби Алонсо бяха безгрешни.

Байер Леверкузен е носител на Суперкупата на Германия!

Двубоят започна във вихрено темпо. Бонифейс се възползва от хубаво подаване на Тапсоба и откри резултата. Малко по-късно Мило преодоля Храдецки, засичайки остър пас за 1:1. В 37-ата минута Мартен Тиери получи директен червен картон за грубо нарушение и остави "аспирините" с човек по-малко на терена.

ОЩЕ: Борусия Дортмунд сгази четвъртодивизионен тим за Купата на Германия (ВИДЕО)

Шампионският манталитет на "аспирините"

Щутгарт се възползва от преимуществото си в 63-тата минута, а точен бе Дениз Ундав. Отборът на Шаби Алонсо обаче показа защо е триумфирал в Бундеслигата и се бори до края. Комбинация между Флориан Вирц и Патрик Шик позволи на втория да възстанови паритета в 88-ата минута. Така се стигна до дузпи.

Рулетката на дузпите

Шик, Грималдо, Гарсия и Тапсоба вкараха за Леверкузен. Мило, Демирович и Ундав сториха същото за Щутгарт, но Кретциг и Вамангитука не бяха точни. Така Шаби Алонсо прибави и Суперкупата на Германия към витрината си с треньорски отличия.

ОЩЕ: Звездното дуо на Германия иска да се събере в един отбор

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес