Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

С гол в края: Милан взе скалпа на ялов Интер в Дерби дела Мадонина! (ВИДЕО)

22 септември 2024, 23:44 часа • 514 прочитания

Милан е големият победител в Дерби дела Мадонина! "Росонерите" надвиха Интер с 2:1 на „Джузепе Меаца“ в двубой от петия кръг на Серия "А". Кристиан Пулишич откри резултата още в 10-ата минута, завършвайки успешно прекрасен индивидуален рейд. До почивката Федерико Димарко възстанови паритета.

В 89-ата минута Матео Габия се превърна в големия герой за отбора си. Централният защитник засече с глава центриране на Тижани Райндерс. В хода на мача Ян Зомер направи няколко много важни спасявания. Така Милан изравни Интер по точки. Двата гранда имат по 8 пункта в сметката си.

Милан надигра и заслужени победи Интер

Срещата започна с минута мълчание в памет на починалия легендарен футболист Тото Скилачи. Възпитаниците на Пауло Фонсека стартираха по-добре на терена. Ян Зомер изби удар на Мората, но остана безпомощен в десетата минута, когато Пулишич завърши фамозния си рейд с попадение. Отговорът на Интер дойде в 28-ата минута.

ПРЕДНИ ДНИ: Милан само разяри звяра Ливърпул! Мърсисайдци превзеха "Сан Сиро" на старта в Шампионска лига (ВИДЕО)

Интер Милан

Ян Зомер с много спасявания през втората част

Ди Марко и Лаутаро Мартинес комбинираха по красив начин, за да може италианецът да възстанови паритета. В края на полувремето само Менян попречи на Тюрам да осъществи пълен обрат. В началото на втората част стражът на "нерадзурите" се справи с удар с глава на Леао, а малко по-късно бе замесен в спорна ситуация.

ВАР поправи съдията

Зомер изчисти топката и закачи Ейбрахам. Съдиите прецениха, че за дузпа не може да става въпрос. Швейцарският национал продължаваше да блести. Той демонстрира рефлекс и при силен шут на Райндерс. В 65-ата минута главният съдия посочи бялата точка за игра с ръка на Мартинес. ВАР се намеси, тъй като топката всъщност срещна рамото на нападателя, и реферът поправи грешката си.

Гол в 89-ата минута носи победата на Милан

Менян и Зомер отчайваха нападателите на двата тима. Ейбрахам пък не уцели целта от изгодна позиция. В 89-ата минута Габия засече центриране на Райндерс от фал и прати феновете на Милан в екстаз. В последната секунда Окафор направи голям пропуск.

OЩЕ: Вратарска контузия не събори Наполи срещу Ювентус! Тихо дерби в Серия А (ВИДЕО)

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес