Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Расизъм и хвърлени предмети: Дербито Атлетико - Реал показа грозната страна на футбола (ВИДЕО)

30 септември 2024, 00:32 часа • 609 прочитания

Испанските грандове Атлетико Мадрид и Реал Мадрид не успяха да се победят в столичното дерби от 8-мия кръг на Ла Лига, завършвайки при резултат 1:1. Двубоят на "Уанда Метрополитано" обаче бе белязан от изключително грозни сцени, които едва не доведоха до прекратяването на мача.

Атлетико отмъкна точка от Реал в дербито на Мадрид

Домакинските фенове започнаха да подклаждат огъня още преди първия съдийски сигнал, нападайки словесно бившия си вратар Тибо Куртоа, както и част от цветнокожите футболисти на Реал. Нападките продължиха и по време на двубоя, като се чуваха расистки скандирания, а освен това към терена летяха различни предмети.

Фенове на Атлетико замеряха Тибо Куртоа и го обиждаха

В 64-ата минута Едер Милитао откри резултата за Реал, което още повече нагнети напрежението. Последваха обиди не само към Милитао, но и към Куртоа, който пък не си спести празненства пред гостуващите фенове. Към вратаря полетяха различни предмети, включително торба, за която се твърди, че съдържа изпражнения.

Диего Симеоне влезе в ролята на укротител 

Мачът бе прекъснат за няколко минути, докато ситуацията на терена се успокои. Лично треньорът на Атлетико Диего Симеоне отиде при феновете, за да ги укроти. Мачът продължи по план, въпреки заканите на Карло Анчелоти преди двубоя, че той и играчите му няма да търпят обиди и ще напуснат терена, ако се стигне до такава ситуация.

Гол в добавеното време лиши Реал от победата

Дълбоко в добавеното време на мача Атлетико изравни с гол на Анхел Кореа. Голът падна в 95-ата минута, а четири минути по-късно Маркос Йоренте бе изгонен с директен червен картон. В крайна сметка двата тима поделиха точките, с което Реал остава втори с 18 пункта, а Атлетико се нарежда трети с 16. Лидер е Барселона с 21.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес