Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Преди финала с Англия: Де ла Фуенте посочи силните страни на Испания и защити Мората от критиките

13 юли 2024, 10:34 часа • 653 прочитания

Националният селекционер на Испания Луис де ла Фуенте говори пред местните медии преди финала на Европейското първенство по футбол срещу Англия. Специалистът заяви, че вярва, че тимът му може да спечели надпреварата, а също така защити един от основните си футболисти – Алваро Мората, който постоянно е критикуван в родината му.

Де ла Фуенте сподели преди мача с Англия, че отборът му може да се приспособява към всякакви ситуации на терена и по този начин да насочи срещата в посоката, в която иска. Наставникът на „Ла Фурия“ допълни, че друго много силно оръжие на тима му е бързата смяна на темпото на игра.

„Убедени сме, че ще стигнем до успеха“

Алваро Мората

„Дойде ред да играем с Англия, която има силен състав. Най-важното обаче е, че ние сме тим, който се приспособява към всякакви ситуации, за да насочим мача в посоката, която ни удовлетворява. От по-продължително владеене на топката към правенето на преходи в играта към това да бъдем остри в атака. Това е финал и сме убедени, че ще стигнем до успеха, ако се възползваме от нашите силни страни“.

„Мората е доказателство за теорията, че в Испания, за съжаление, трудно изразяваме признателност към добрите неща, които имаме. Той е подходящ пример за това. Алваро има статистиката на суперзвезда от световно ниво. Все пак е четвъртият голмайстор в историята на Испания и третият на еврофинали за всички времена, като е печелил трофеи на всички нива в топ клубове“.

„Този играч щеше да е легенда във всяка друга страна с признат престиж. При нас обаче това става трудно. От време на време трябва да излизаме и да казваме, че сме тук заради заслуги и че никой не ни е дал нищо даром. Неговите изказвания ми се струват много подходящи и го подкрепям 100%.“, каза Де ла Фуенте.

ОЩЕ: Невъзпятият герой на Испания, който може да блесне на финала на Евро 2024 (ВИДЕО)

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес