Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Политическо напрежение преди срещата от Шампионска лига между Динамо Киев и Партизан Белград

23 юли 2024, 16:48 часа • 1075 прочитания

Динамо Киев посреща тима на Партизан Белград във първия мач от втория предварителен кръг на Шампионска лига. Сблъсъкът ще се изиграе днес от 21:00 часа на неутрален терен в Полша без присъствието на сръбски привърженици. 

Остри критики към сръбския тим от страна на наставника на Динамо

Срещата бе оцветена с политически отенък заради отношенията между Сърбия и Русия. Треньорът на Динамо Александър Шовковски отправи остри критики към "гробарите" заради участието им в приятелски футболен турнир в Москва, като според него това е подкрепа за Русия в спортен, политически или културен план.

Партизан Белград

В изявление, публикувано в социалните мрежи на клуба, Шовковски заяви: "Украйна преживява един от най-трудните си моменти в своята история. Борим се за оцеляването си. Заради това Динамо Киев заклеймява всеки един отбор, който подкрепя агресията на Русия. Партизан взе участие на футболен турнир в Москва и по този начин легитимира войната. Готови сме да победим по честен и спортен начин всеки опонент. Така доказваме европейския дух на украинския спорт."

Шовковски добави, че няма да има официален протокол свързан с мача, което означава, че двата отбора няма да се ръкуват един с друг преди началото на срещата. Очаква се двубоят да бъде оспорван и напрегнат, с много емоции и от двете страни.

ОЩЕ: Димки, тенис топки и кюфтета прекратиха мач в норвежкия елит (СНИМКА)

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес