Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Пол Погба във Фенербахче?!" Как едно интервю разбуни духовете сред световноизвестни журналисти

17 октомври 2024, 22:18 часа • 891 прочитания

"При комшиите" е спортна рубрика на Actualno.com с автор Джем Юмеров, посветена на интересни истории, анализи и проблемни теми от областта на турския футбол.

Пол Погба, чието наказание за употреба на допинг беше намалено, се готви да се завърне на зеления терен през първото тримесечие на 2025 година. Говорейки за своите отношения с Жозе Моуриньо в последното си интервю, френският полузащитник разбуни духовете сред журналисти в Англия, Италия и Турция.

Как едно откровение от Погба роди теории за трансфер във Фенербахче?

„Уважавам много Моуриньо, ако го видя, ще го прегърна. Трябва да седна и да поговоря с него. Отношенията ни с Жозе бяха като тези на двойка. Всичко започна чудесно, той беше една от причините да се върна в Манчестър. Говорих с него и той ме убеди да се върна. Не знам как точно тази връзка се превърна в кошмар и постоянна борба между нас двамата", обясни Погба.

ОЩЕ: Специалния взриви Турция: Намекна за шуробаджанащина и подпиране на Галатасарай (ВИДЕО)

Пол Погба

След тези думи турското издание Fanatik потърси коментари от Англия и Италия относно възможността за трансфер на световния шампион от 2018 година във Фенербахче. И двамата журналисти развълнуваха феновете на "жълтите канарчета" със своите отговори.

"Погба ще прояви интерес към Фенербахче"

Дом Смит, репортер на Evening Standard, който следи отблизо Пол Погба по време на престоя му в Манчестър Юнайтед, каза: „Погба заяви, че иска да се завърне на най-високо ниво, и ако Фенербахче му се обади, той несъмнено ще прояви интерес. Погба даде ясно да се разбере, че иска да се върне във футбола възможно най-скоро. Първоначално Погба обмисляше да се пенсионира, но съпругата му го убеди да изчака шанса да играе отново." и припомни думите на футболиста, че ще се завърне по-гладен на терена. "Кой знае? Може би той ще го направи във Фенербахче!“, завърши Смит.

Жозе Моуриньо

Погба може да последва Осимен, Икарди, Джеко, Имобиле и Мертенс

Кореспондентът на GOAL в Италия Стефано Силвестри пък смята, че  Фенербахче е добра възможност за Погба да рестартира кариерата си, особено под ръководството на Жозе Моуриньо. "Ювентус възнамерява да прекрати договора на играча. В резултат на това на Фенербахче няма да се налага да преговаря с Ювентус. Погба може да последва стъпките на много играчи, които са преминали в Серия А, и да отлети за Истанбул. Например Виктор Осимен, Мауро Икарди, Един Джеко, Чиро Имобиле, Дрис Мертенс" твърди Силвестри.

"Фенербахче е символичен клуб и Погба би могъл да преоткрие удоволствието да играе в "Кадъкьой". Тази страст към футбола може би не е възможна в други държави като Саудитска Арабия“, завършва кореспондентът на GOAL в Италия пред fanatik. Към настоящия момент няма официална информация от Фенербахче за интерес към Погба. Ентусиазмът на турските медии изобщо да коментират подобна възможност показва колко голямо име е Жозе Моуриньо на световната футболна сцена.

Автор: Джем Юмеров

ОЩЕ ОТ "При комшиите": "Ако не се казваше Моуриньо, досега да е уволнен": Критикуват Специалния, той иска играчи от Висшата лига

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес