Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Отвлечен, упоен и ограбен: Съдия на дербито стана жертва на футболната корупция

26 октомври 2024, 19:23 часа • 824 прочитания

Смяната на четвъртия съдия в мексиканското дерби между Монтерей и Тигрес, състояло се на 20 октомври, предизвиква фурор в страната. По първоначална информация Росарио Карденас е заменен по здравословни причини, но сега друг съдия разкри скандални мотиви за спорната смяна.

Корупцията в съдийството в Мексико 

Разкритието дойде от бившия съдия Франсиско Чакон, който в предаване, излъчено от "Récord+", посветено на корупцията в съдийството, твърди, че клубовете поддържат списъци със съдии, на които е забранено да ръководят съответни мачове, и освен това разкрива причините за смяната на четвъртия съдия в класикото, в което Монтерей триумфира над Тигрес с 4:2.

Нападение над мексикански рефер преди дербито Монтерей - Тигрес

Чакон твърди, че Карденас бил нападнат от неизвестни извършители, които го завели в хотелска стая, където го упоили и напили, за да го ограбят. Карденас останал без парите, телефона и портфейла си. Бившият съдия добавя, че в деня на мача неговият колега се явил пред Мексиканската федерация в неадекватно състояние, което довело до неговото освобождаване.  

Тези разкрития доведоха до последици, като Мексиканската съдийска комисия започна разследване, за да установи какво всъщност се е случило с Росарио Карденас в навечерието на мексиканското класико.

ОЩЕ: Сделката между съдията и Меси, която проправи път към финала на Копа Америка

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес