Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

От уличния футбол в Мадейра до най-влиятелния спортист: Кристиано стигна 1 000 000 000 последователи!

13 септември 2024, 13:01 часа • 1146 прочитания

Суперзвездата на световния футбол Кристиано Роналдо достигна историческата граница от 1 милиард последователи във всичките си канали в социални мрежи. Португалецът е първият, който достига тази бройка, като за това допринесе и наскоро стартиралия му YouTube канал, където за отрицателно време натрупа над 60 млн. последователи.

8% от населението на Земята следва Роналдо в Instagram

Най-много последователи Кристиано има в социалната мрежа Instagram - 639 милиона. Това означава, че 8 процента от населението на земята следва Роналдо в Instagram. Единствената друга личност с над 500 милиона последователи в Instagram е Лионел Меси (504 млн.). С това португалецът става и най-влиятелният спортист в мрежата.

Кристиано Роналдо

Кристиано има още 170 милиона последователи във Фейсбук, докато в Twitter (X) последователите му са 113 млн. Останалите последователи до 1 млрд. идват от по-малко популярните мрежи Kauishou и Weibo. А пътят на Кристиано до тези 1 милиард последователи тръгва от улиците в Мадейра, където прави първите си стъпки във футбола.

Как Кристиано стигна до 1 000 000 000 последователи в мрежата

"1 милиард последователи. Това е повече от число, това показва нашата обща страст, амбиция и любов към футбола и не само. От улиците на Мадейра до най-големите сцени в света. Винаги съм играл за семейството си и за вас, а вече сме 1 милиард. Вие бяхте с мен по всяка стъпка, през всички висини и низини."

"Това пътешествие е нашето общо пътешествие и заедно показахме, че няма граници на това, което можем да постигнем. Благодаря ви, че вярвате в мен, за вашата подкрепа и че сте част от живота ми. Най-доброто предстои и ще продължим да се опитваме, да печелим и пишем история заедно", написа Роналдо в Инстаграм.

ОЩЕ: Не каза себе си, нито Роналдо: Меси посочи най-великия спортист в историята

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес