Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

От Челси до Атлетико и обратно: Край на трансферната сага с Галахър и Феликс

21 август 2024, 16:24 часа • 565 прочитания

Юношата на Челси Конър Галахър ще премине в Атлетико Мадрид за сума в размер на 34 милиона паунда, докато Жоао Феликс преминава в обратната посока за 42 млн. паунда. 24-годишният англичанин подписа 5-годишен договор с Атлетико, слагайки край на превърналата се в нещо като лятна сага, след като първоначално сделката се провали, принуждавайки Галахър да тренира с отбора на клуба до 21 години.

Официално: Конър Галахър е играч на Атлетико Мадрид

Галахър се присъединява към Челси на 6-годишна възраст и има 90 участия, в които отбеляза 10 гола. Той навлезе в последната година от договора си към "сините" от Лондон, така че ръководството искаше да го продаде сега, за да не го загуби със свободен трансфер през следващото лято.

Жоао Фелик се завръща на "Стампфорд Бридж"

Напускането на Галахър проправи пътя на Феликс да се завърне на "Стамфорд Бридж", след като прекара там 6 месеца под наем през 2023 г., и отбеляза 4 гола в 20 мача със синята фланелка. 24-годишният португалски нападател подписа 7-годишен договор и може да се появи още в неделното гостуване на Уулвърхямптън във Висшата лига.

Друг напускащ Челси е английският защитник Башир Хъмфрис, който се присъедини към Бърнли с договор за сезон под наем. 21-годишният играч, който може да играе както в центъра, така и на левия бек, дебютира за първия отбор на през януари миналата година. Напускането на тези двама играчи отново повдига въпроса на новия наставник на "сините" Енцо Мареска, че правилата пречат на клубовете от Висшата лига.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес