Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Новият в Ливърпул избра номера на Джерард, има татуиран негов цитат (ВИДЕО)

03 юли 2023, 10:55 часа
Реклама

Ливърпул реализира една от големите си цели на трансферния пазар и привлече Доминик Собослай от РБ Лайпциг. Унгарският национал, чийто договор е до лятото на 2028 година, е второто попълнение на мърсисайдци, след като те взеха в редиците си световния шампион Алексис Мак Алистър.

Собослай бързо избра с кой номер ще играе за новия си отбор. 22-годишният полузащитник ще се подвизава на терена с емблематичната "осмица". Той не скри, че причината е свързана именно с легендата на английския гранд - Стивън Джерард.

ОЩЕ: Ливърпул повери фланелката с номер 7 на един от нападателите си

Унгарецът има татуировка на ръката с цитат от бившия капитан на Ливърпул. "Талантът е божествена благословия, но без невероятна воля и смирение той е безполезен", гласи надписът на кожата му. Преди това номер 8 беше използван от Наби Кейта, който напусна тима. Джерард го носи на гърба си в продължение на 11 сезона, като го освободи през 2015 година.

По-рано мърсисайдци изпратиха свой халф в РБ Лайпциг, продължавайки добрите трансферни взаимоотношения между двата клуба. (подробности четете в линка).

Очаквайте рубриката "ВАР-ът на Actualno" с футболни коментари и анализи

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес