Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нощна сага: Ливърпул счупи трансферния си рекорд и "разплака" Челси

11 август 2023, 10:05 часа • 5863 прочитания

Английският гранд Ливърпул осъществи най-големия трансфер в историята си. Мърсисайдци договориха голямата звезда на Брайтън Мойсес Кайседо за 110 милиона паунда, което е и британски трансферен рекорд, съобщи авторитетният спортен журналист Фабрицио Романо.

Ливърпул взе Мойсес Кайседо

Мърсисайдци измъкнаха Кайседо под носа на Челси, който бе фаворит за неговия подпис в последните няколко седмици. В късните часове на денонощието мърсисайдци предложиха по-висока оферта от последното предложение на "сините", което бе от порядъка на 100 млн. паунда.

Мойсес Кайседо

Колко струва Мойсес Кайседо на Ливърпул?

Ръководството на Брайтън бе твърдо решено да продаде играча на отбора, който предложи най-много пари. Ливърпул стори това и веднага си осигури услугите на Кайседо с оферта от 110 милиона паунда. Халфът ще премине медицински прегледи и ще разговаря с Юрген Клоп още днес (11 август).

Това е трети нов полузащитник, който акостира на "Анфийлд" през това лято. По-рано бяха привлечени Алексис Макалистър и Доминик Собослай. За тях "червените" платиха общо 110 милиона евро. За Челси пък остава разочарованието, че не успя да привлече голямата си трансферна цел, като сега "сините" ще трябва да се насочат към друг играч.

По-рано Ливърпул се раздели с Фабиньо и Джордан Хендерсън, което наложи привличането на нови полузащитници. Още трансферни новини четете в Actualno.com!

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес