Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нелеп автогол прати Испания на 1/8-финалите на Евро 2024 (ВИДЕО)

20 юни 2024, 23:59 часа
Реклама

Испания победи Италия в дербито между двата тима от „групата на смъртта“ на Европейското първенство по футбол. Двубоят завърши при резултат 1:0 за „Ла Фурия“, след като Рикардо Калафиори си отбеляза нелеп автогол.

Реклама

Испанците бяха много по-добрия отбор на терена, но така и не успяха да преодолеят Джануиджи Донарума. Успехът пък гарантира на иберийците участие на 1/8-финалите на надпреварата.

Испания диктуваше темпото на мача

Първото полувреме мина изцяло под диктовката на Испания. Иберийците започнаха по-активно срещата и набързо създадоха две добри положения, но Педри и Нико Уилямс не успяха да ги реализират. „Ла Фурия“ продължи да диктува случващото се на терена и в 25-ата минута стигна до нови две възможности, които не бяха оползотворени от Мората и Фабиан Руис.

Последваха минути, в които вратарят на Италия Джанлуиджи Донарума отново трябваше да се намесва няколко пъти след удари на Родри и Руис. „Скуадрата“ стигна до първото си по сериозно положение в 41-ата минута, когато Киеза стреля опасно, но покрай вратата.

"Ла Фурия" има за какво да съжалява 

Испания имаше отлична възможност да поведе в 52-ата минута. Кукурея върна една топка към Педри, който от добра позиция не успя да се разпише. Все пак иберийците стигнаха до попадение в 55-ата минута. След центриране на Нико Уилямс Алваро Мората отклони топката в наказателното поле, където Донарума я докосна и тя се удари в коляното на Калафиори преди да влети в мрежата.

Последваха нови силни минути за испанците, в които Ламин Ямал се размина на сантиметри от попадението, а удар на Нико Уилямс срещна гредата. До края на срещата италианците опитаха да потърсят изравнително попадение, но не успяха да преодолеят Унай Симон и трябваше да се примирят със загубата.

Класирането в група „В“ на Евро 2024

След успеха си Испания събра шест точки и оглави еднолично класирането в група „В“ на Евро 2024. На втора позиция е тимът на Италия с 3. Албания заема третото място с 1 точка, колкото има и последния Хърватия.

Вчера Албания попари надеждите на Хърватия с гол в 95-ата минута.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес