Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-накрая: Първият трансфер на Арне Слот в Ливърпул е факт

26 август 2024, 16:07 часа • 758 прочитания

Ливърпул най-накрая е готов да осъществи първия си трансфер за ерата на Арне Слот. Според италианския специалист Фабрицио Романо сделката за вратаря на Валенсия Гиорги Мамардашвили вече е 100% договорена. Мамардашвили беше изключителен за Грузия по време на Евро 2024 през лятото и вероятно беше основната причина, поради която аутсайдерите успяха да се измъкнат от груповата фаза.

Гиорги Мамардашвили подписва с Ливъпул в понеделник 

Според Фабрицио Романо от Ливърпул са постигнали споразумение от 35 млн. евро плюс клауза за продажба, като договорът ще бъде подписан в понеделник, но вратарят ще остане във Валенсия до края на сезона. През миналия сезон 23-годишният вратар запази 13 чисти мрежи в 37 участия в Ла Лига. Мамардашвили може да се похвали и с впечатляващ рекорд при изпълнението на дузпи през миналата кампания, като спаси три от шестте, с които се сблъска.

Тъй като грузинецът остава под наем във Валенсия до следващото лято, това може да означава потенциално напускане на дългогодишния номер едно Алисон Бекер, въпреки че договорът му е до 2027 г. Преди няколко дни излезе информация, че мърсисайдци са готови да платят близо 70 милиона паунда за млада звезда на Евертън.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес