Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

На 41 години: Викнаха Златан в националния на Швеция

15 март 2023, 16:25 часа

Нападателят на Милан Златан Ибрахимович получи повиквателна за националния отбор на Швеция. Таранът вече е на 41 години, но това не притеснява селекционера на „тре кронур“ Яне Андерсон. Наскоро Ибра се завърна на терена, след като близо 200 дни се възстановява от контузия в коляното, която го принуди да се оперира.

Реклама

Златан е повикан за предстоящите мачове на Швеция с Белгия и Азербайджан. Яне Андерсон сподели пред медиите, че е решил да гласува доверие на ветерана, тъй като „той се чувства готов и се намира в много добра форма“.

„Ибрахимович вече изигра три мача с Милан, в които остана на терена достатъчно време. Той се чувства готов да помогне и се намира в много добра форма, въпреки че не беше играл отдавна. От тази гледна точка мисля, че той би добавил нещо към нашия отбор. Както на терена, така и извън него“, заяви шведският селекционер.

За последно Златан игра за Швеция преди една година, когато на 29 март 2022-ра се появи в игра в плейофите за класиране на Световното първенство в Катар срещу Полша. Ибра обаче записа едва 11 минути на терена в края на срещата и не успя да помогне на своя отбор да спечели двубоя с поляците, които победиха с 2:0.

В края на февруари пък Ибрахимович бе категоричен, че ще играе поне още няколко години.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес