Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мощна Германия тръгна с разгром на старта на ЕВРО 2024 (ВИДЕО)

14 юни 2024, 23:56 часа
Реклама

Националният отбор по футбол на Германия стартира с разгромна победа участието си на домашното Европейско първенство по футбол 2024, след като разби Шотландия с 5:1 в откриващия мач на турнира. Възпитаниците на Юлиан Нагелсман изиграха много силен мач, но в края инкасираха едно попадение от останалите с 10 души шотландци.

Реклама

Германия разгроми Шотландия на Евро 2024

Германия започна много силно двубоя на "Алианц Арена" в Мюнхен с голове на родените през 2003 година Флориан Виртц и Джамал Мусиала, които се разписаха в първите 20 минути. В края на частта пък защитникът на Шотландия Райън Портиъс извърши брутален фал (ВИДЕО), с който бе изгонен, а освен това бе отсъдена дузпа, реализирана от Кай Хаверц.

Джамал Мусиала

В първите минути на втората част Германия намали оборотите - особено след нарушението при дузпата, когато Илкай Гюндоган се размина с тежка контузия. В средата на полувремето обаче влезлият като резерва Никлас Фюлкруг вкара четвърти гол. Малко след това той добави и още един гол, но попадението бе отменено от ВАР заради засада.

В 87-ата минута Германия допусна отпускане в редиците и се стигна до почетен гол за Шотландия. Антонио Рюдигер си отбеляза автогол. В продължението на мача обаче друга резерва - Емре Джан, успя да вкара и пети гол за домакините след асистенция на Томас Мюлер. Другият мач от група А ще бъде съдбоносен - и адски нервен.

ОЩЕ: Страхливецът, съсипаното Евро и "Холанд от AliExpress": Скандални прогнози за Евро 2024! (ВИДЕО)

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес